Ο επικεφαλής της πολιτικής αποστολής του ΟΗΕ στο Κόσοβο (UNMIK), Φαρίντ Ζαρίφ κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς στο Κόσοβο να ολοκληρώσουν τη διαδικασία συγκρότησης κυβέρνησης και τόνισε την ανάγκη νέας ώθησης στις διαπραγματεύσεις Βελιγραδίου - Πρίστινας, ώστε να συνεχιστούν οι συναντήσεις σε υψηλό επίπεδο.

Ο κ. Ζαρίφ παρουσιάζοντας σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη χθες το βράδυ, την τριμηνιαία έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν για την κατάσταση στο Κόσοβο επισήμανε ότι η καθυστέρηση έξι μηνών στη συγκρότηση αρχών στην Πρίστινα επέφερε ζημία, επειδή υπήρξε στασιμότητα στις μεταρρυθμίσεις και στο διάλογο με το Βελιγράδι.

Ο επικεφαλής της UNMIK χαιρέτισε το γεγονός ότι σε αυτή τη μεταβατική περίοδο συνεχίστηκαν οι διαπραγματεύσεις για τα τεχνικής φύσης ζητήματα.

Οπωσδήποτε επαναλαμβάνω ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί νέα δυναμική και να συνεχίσουν οι συναντήσεις σε υψηλό επίπεδο, το συντομότερο δυνατόν, ώστε οι δύο πλευρές να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που κομίζουν η ΕΕ και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση σημείωσε ο κ. Ζαρίφ.