current views are: 1

5 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση11:49

Ινδοί τυφλώθηκαν, ύστερα από επέμβαση καταρράκτη

Την όρασή τους έχασαν 15 Ινδοί, ύστερα από επέμβαση καταρράκτη στην οποία υποβλήθηκαν.

Δημοσίευση 11:49’
αρθρο-newpost

Την όρασή τους έχασαν 15 Ινδοί, ύστερα από επέμβαση καταρράκτη στην οποία υποβλήθηκαν.

Την όρασή τους έχασαν 15 Ινδοί, ύστερα από επέμβαση καταρράκτη στην οποία υποβλήθηκαν.

Οι Ινδοί είχαν ενταχθεί σε ομαδικό πρόγραμμα δωρεάν εγχείρησης στη βόρεια Ινδία μη κυβερνητικής οργάνωσης, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές και για τις επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν 62 ασθενείς χρησιμοποιήθηκε μη αποστειρωμένος εξοπλισμός.

Οι επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στο  αυτοσχέδιο ιατρικό κέντρο που διαμορφώθηκε για το σκοπό αυτό σε χωριό του κρατιδίου Παντζάμπ, ενώ η πλειοψηφία των θυμάτων ήταν ηλικιωμένες γυναίκες. Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τον ακριβή αριθμό των ατόμων που έχασαν την όρασή τους, όπως και την κατάσταση των υπολοίπων ασθενών.

Ποινική έρευνα έχει κινηθεί κατά της μη κυβερνητικής οργάνωσης Guru Nanak Charitable Hospital και των γιατρών που έκαναν τις εγχειρήσεις, χωρίς να έχουν λάβει άδεια από τις υγειονομικές αρχές.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο καιρό, 13 γυναίκες είχαν χάσει τη ζωή τους, έπειτα από επιπλοκές εγχείρησης μαζικής στείρωσης. Οι αρχές απέδωσαν τους θανάτους στη μόλυνση των φαρμάκων που χρησιμοποιήθηκαν για την αποστείρωση, ωστόσο σύμφωνα με ανεξάρτητη έκθεση, η απουσία κάθε μέτρου υγιεινής εκ μέρους των γιατρών προκάλεσε σηψαιμίες.

Στην περίπτωση των εγχειρήσεων για καταρράκτη, σύμφωνα με γιατρό της κυβέρνησης του κρατιδίου, οι ασθενείς προσβλήθηκαν από λοίμωξη μετά την εγχείρηση. “Βρίσκονταν σε πολύ κακή κατάσταση όταν ήρθαν να μας δουν. Η λοίμωξη ήταν ήδη εκτεταμένη”, δήλωσε ο Καρανζίτ Σινγκ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της γειτονικής περιοχής Αμριτσάρ στο τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, προσθέτοντας ότι “δεν υπάρχει πιθανότητα η όρασή τους να αποκατασταθεί”.


σχετικα αρθρα