Ένα αναμμένο κερί μεγάλων διαστάσεων, σύμβολο της ειρήνης και της συνεργασίας, επέδωσαν εκπρόσωποι θρησκειών στον δήμαρχο Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ. 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η δημόσια ομολογία, ότι η κοινωνία του Μονάχου καλλιεργεί την αρμονική συμβίωση των θρησκειών που εκπροσωπούνται στο Μόναχο και ότι το παράδειγμα αυτό θα μπορούσε να μεταλαμπαδευτεί στη Μέση Ανατολή και σε άλλες χώρες που βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου και εμφυλίου σπαραγμού. 

Στο Μόναχο ζουν ως μετανάστες πολλοί ορθόδοξοι, Σύροι, Αρμένιοι, Χαλδαίοι, Κούρδοι, κόπτες, μουσουλμάνοι κ.ά., που κατάγονται από χώρες που μαστίζονται από τον θρησκευτικό φανατισμό, τον εμφύλιο και τον αλληλοσπαραγμό. 

Η παραλαβή του αναμμένου κεριού από τον αρχιδήμαρχο και η τοποθέτησή του σε περίοπτη θέση στο γραφείο του, διατρανώνει τη σύμπνοια της κοινωνίας του Μονάχου και τη συσπείρωσή της ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού, μισαλλοδοξίας, απανθρωπιάς, μίσους και ξενοφοβίας. 

Το κερί επέδωσαν ο αρχιερατικός επίτροπος Βαυαρίας, πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο αρχιερατικός επίτροπος του καρδιναλίου Μονάχου κ. Στόλμπεργκ, η εκπρόσωπος της ευαγγελικής εκκλησίας Μονάχου, πάστορας Μπάρμπαρα Κιτελμπέργκερ και ο ιμάμης Βενιαμίν Ιντριτς.
Στο γεγονός αυτό αναφέρθηκε με δημοσίευμά της η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα του Μονάχου «Μερκούρ».