Το κύμα ρατσισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται ότι έχει επιδεινωθεί πολύ κατά τη διάρκεια της θητείας του πρώτου μαύρου ηγέτη της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο αναφερόμενος στον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Μαδούρο δήλωσε συγκλονισμένος από τα πρόσφατα περιστατικά δολοφονιών Αφροαμερικανών από όργανα της αστυνομίας στις ΗΠΑ.

«Είναι πραγματικά δραματικό», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Telesur, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θάνατο του Έρικ Γκάρνερ, ο οποίος υπέφερε από παχυσαρκία και άσθμα και υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της σύλληψής του. Ο Μαδούρο χαρακτήρισε τις ενέργειες των αστυνομικών ως «βάναυσες».

«Φαίνεται λες και το κύμα ρατσισμού στις ΗΠΑ έχει επιδεινωθεί από τότε που ανέλαβε καθήκοντα ο ίδιος ο Ομπάμα», δήλωσε ο Μαδούρο, ο οποίος πέρυσι διαδέχτηκε τον Ούγκο Τσάβες μετά το θάνατό του.

«Λυπούμαι γιατί σε κάποιο βαθμό σέβομαι προσωπικά τον Ομπάμα. Ωστόσο πιστεύω ότι είναι όμηρος των πραγματικών εξουσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο ίδιος αποφάσισε να μην πολεμήσει. Φαίνεται κουρασμένος και εξαντλημένος», δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.