Η ιρανική δικαιοσύνη απήγγειλε το Σάββατο κατηγορίες σε ένα δημοσιογράφο της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, ο οποίος κρατείται για περισσότερους από τέσσερις μήνες, ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη μια πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές οι κατηγορίες.

Ο Τζέισον Ρεζαϊάν, ένας Ιρανοαμερικανός, ήταν επικεφαλής του γραφείου της Ουάσινγκτον Ποστ στην Τεχεράνη από το 2012, επεσήμανε η εφημερίδα στον ιστότοπό της.

«Είμαστε φοβισμένοι και οργισμένοι από τις πληροφορίες ότι ο Τζέισον Ρεζαϊάν, ανταποκριτής της Ποστ στην Τεχεράνη, κατηγορείται για αδιευκρίνιστα εγκλήματα», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της εφημερίδας Μάρτιν Μπάρον.

Ο Ρεζαϊάν συνελήφθη στις 22 Ιουλίου. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα οι ιρανικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι παρατείνεται η προσωρινή του κράτηση, καθώς συνεχίζεται η έρευνα εναντίον του.

Η οικογένεια του δημοσιογράφου έχει προσλάβει έναν δικηγόρο, όμως προς το παρόν δεν του έχει επιτραπεί να επισκεφθεί τον πελάτη του, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον Ποστ.

«Η ιρανική κυβέρνηση δεν εξήγησε ποτέ για ποιο λόγο συνελήφθη ο Τζέισον ή γιατί κρατείται για περισσότερους από τέσσερις μήνες χωρίς να έχει πρόσβαση σε δικηγόρο. Ο Τζέισον είναι ένας Αμερικανός πολίτης που εργαζόταν ως ένας πλήρως διαπιστευμένος δημοσιογράφος. Αν όντως του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, γνωρίζουμε ότι οποιαδήποτε δίκαιη νομική διαδικασία θα καταλήξει γρήγορα στο συμπέρασμα ότι είναι αβάσιμες», πρόσθεσε ο Μπάρον.

Η Ποστ επικαλέστηκε την ιρανική πηγή, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της εξαιτίας της ευαίσθητης φύσης του θέματος, σύμφωνα με την οποία ο Ρεζαϊάν πέρασε περίπου 10 ώρες στο δικαστήριο το Σάββατο κατά τη διάρκεια των οποίων ο δικαστής εξέταζε την υπόθεσή του, ενώ πρόσθεσε ότι συνοδευόταν από έναν διερμηνέα γιατί δεν διαβάζει φαρσί.

Επίσης η ίδια πηγή σημείωσε ότι ο δημοσιογράφος υπέγραψε ένα έγγραφο το οποίο έλεγε ότι έχει κατανοήσει τις κατηγορίες εναντίον του.