Τουλάχιστον 30 αντάρτες, ανάμεσά τους διοικητές της ισλαμιστικής εξέγερσης, σκοτώθηκαν στις βορειοδυτικές περιοχές του Πακιστάν που ζουν οι φυλές, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, από βομβαρδισμούς  της πακιστανικής αεροπορίας που είχαν στόχο σημαντικό στέλεχος των Ταλιμπάν.

"Ο στόχος των βομβαρδισμών ήταν ο Χαφίζ Γκουλ Μπαχαντούρ, αρχηγός των Ταλιμπάν για το Βόρειο Ουαζιριστάν, περιοχή των φυλών που χρησιμεύει ως αρχηγείο του τζιχαντιστικού κινήματος της περιοχής, δήλωσε πηγή των πακιστανικών υπηρεσιών ασφαλείας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.Οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ στον τομέα Ντάτα Χελ που ο στρατός δεν ελέγχει εδώ και έξι μήνες μετά την έναρξη της επιχείρησής του εναντίον ομάδων των Ταλιμπάν και άλλων οργανώσεων που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα στο Βόρειο Ουαζιριστάν.

Σύμφωνα με πηγή των Ταλιμπάν, δεκάδες μαχητές του Χαφίζ Γκουλ Μπαχαντούρ και του συμμάχου του Σαντίκ Νουρ είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή αυτή όταν πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση. "Τουλάχιστον 30 μαχητές σκοτώθηκαν", δήλωσαν η ίδια πηγή και πηγή των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας.

"Επτά ανώτατοι διοικητές του Γκουλ Μπαχαντούρ και του Σαντίρ Νουρ σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς αυτούς", διευκρίνισε δεύτερη πηγή στις τάξεις των ανταρτών. Δεν είναι σαφές αν ο Μπαχαντούρ και ο σύμμαχός του Σαντίκ Νουρ τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς.