Ψηφίστηκε επί της αρχής ο προϋπολογισμός στη Βουλγαρία

Ψηφίστηκε επί της αρχής ο προϋπολογισμός στη Βουλγαρία

Εγκρίθηκε επί της αρχής, με 130 ψήφους υπέρ και 82 κατά, από τη βουλγαρική Βουλή, ο προϋπολογισμός, στη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης της Ολομέλειας του Σώματος.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Οικονομικών Βλάντισλαβ Γκοράνοφ, επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός του 2015 είναι "ρεαλιστικός και σταθερός", ενώ υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία της αποτελεσματικής διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Πρόσθεσε ακόμα, ότι παράγοντες του εξωτερικού περιβάλλοντος, όπως οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη, αναμένεται ότι θα επηρεάσουν την πορεία ανάπτυξης της βουλγαρικής οικονομίας. Σύμφωνα δε με τις πρώτες προβλέψεις, ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ, το 2015, αναμένεται να επιβραδυνθεί κατά 0,8%, εξαιτίας της αναμενόμενης χαμηλότερης ζήτησης και στη συνέχεια να σημειώσει ανοδική πορεία.

Ο προϋπολογισμός προβλέπει επίσης, την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 20 λέβα (περίπου δέκα ευρώ) από την 1η Ιανουαρίου 2015, κατά 20 λέβα στα μέσα του 2015, κατά 40 λέβα από την 1η Ιανουαρίου 2016 και κατά 40 λέβα από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο