«Τσουχτερές» είναι οι απεργιακές κινητοποιήσεις για τη Lufthansa

Ο γερμανικός αερομεταφορέας εκτιμά ότι οι απεργίες που πραγματοποίησε αυτό τον χρόνο το συνδικάτο VC των γερμανών πιλότων θα στοιχίσουν περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ έπειτα και από τις δύο πρόσφατες της τελευταίας εβδομάδας, οι οποίες προκάλεσαν ματαιώσεις χιλιάδων πτήσεων, δήλωσε σήμερα στέλεχος της εταιρείας.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης από πλευράς εσόδων εκτιμούσε ότι το κόστος από τις οκτώ πρώτες απεργίες των πιλότων για το 2014 ανερχόταν σε 160 εκατ. ευρώ, ποσό που αυξάνεται σε 170 εκατομμύρια αν υπολογιστούν και οι απεργίες των εργαζομένων στα αεροδρόμια της χώρας.

«Οι πελάτες μας είναι εξοργισμένοι και βαθύτατα απογοητευμένοι», δήλωσε ο Κέι Κράτκι, στέλεχος της Lufthansa German Airlines σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Φρανκφούρτη.
 
Σημειώνεται ότι οι πιλότοι ζητούν να μπορούν να συνταξιοδοτούνται νωρίτερα, σε ηλικία 55 ετών, με το 60% του μισθού τους (προτού φτάσουν στην επίσημη ηλικία συνταξιοδότησης των 65 ετών) αλλά οι διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση για το θέμα αυτό φαίνεται ότι έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.