Τρεις ουκρανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και οκτώ τραυματίσθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε επιθέσεις φιλορώσων αυτονομιστών, ανακοίνωσε σήμερα ουκρανός στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Πρόκειται για τις πρώτες απώλειες από την έναρξη της νέας εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία.

«Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίσθηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος Άντρι Λισένκο ενώ η κατάπαυση του πυρός που εφαρμόστηκε την Τρίτη τηρούνταν ως τότε σε γενικές γραμμές από τον ουκρανικό στρατό και τους φιλορώσους αντάρτες, όπως είχε ανακοινωθεί από το Κίεβο, το οποίο είχε πάντως επισημάνει πως ο αριθμός των πυρών στην ανατολική Ουκρανία αυξήθηκε.

«Μέσα σε 24 ώρες, οι τρομοκράτες παραβίασαν "το καθεστώς ηρεμίας" 22 φορές», έναντι των 14 παραβιάσεων που είχαν ανακοινωθεί την προηγουμένη, είχε καταγγείλει το γραφείο Τύπου των στρατιωτικών επιχειρήσεων που διεξάγει το Κίεβο στην ανατολική Ουκρανία.

Πάντως το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ μετέδωσε επικαλούμενο σημερινή δήλωση ενός αυτονομιστή ηγέτη πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές έχουν αρχίσει να αποσύρουν πυροβολικό από θέσεις στο νότιο τμήμα της περιφέρειας του Ντονέτσκ.