Η αστυνομία του Μεξικού απελευθέρωσε 51 ανθρώπους, ανάμεσά τους 24 ξένοι, που είχαν απαχθεί στην πόλη Ρεϊνόσα στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε ένα κτίριο "51 άτομα -14 από την Γουατεμάλα, 2 από την Ονδούρα, 2 από το Ελ Σαλβαδόρ, 6 Κινέζους και 27 Μεξικανούς", διευκρίνισε η υπηρεσία Δημόσιας Ασφάλειας σε ανακοίνωσή της.

Οι άνθρωποι που απελευθερώθηκαν δήλωσαν ότι απήχθησαν ενώ ταξίδευαν με λεωφορείο από μέλη του Καρτέλ του Κόλπου.

Στην πολιτεία Ταμαουλίπας σημειώνονται εδώ και ένα χρόνο οι αιματηρότερες συγκρούσεις ανάμεσα σε δύο αντίπαλα καρτέλ ναρκωτικών, το καρτέλ του Κόλπου και τους πρώην συμμάχους του, τους "Ζέτας".

Στην ίδια περιοχή έχουν βρεθεί 177 πτώματα σε ομαδικούς τάφους στο χωριό Σαν Φερνάντο.

Πριν από μια εβδομάδα, η αστυνομία απελευθέρωσε στην ίδια πόλη 68 ανθρώπους , ανάμεσά τους και 12 μετανάστες από την Κεντρική Αμερική.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τον Δεκέμβριο του 2010, περισσότεροι από 34.600 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλα καρτέλ ναρκωτικών.

Από το 2006 η κυβέρνηση του Μεξικού διεξάγει ευρεία επιχείρηση με τη συμμετοχή 50.000 στρατιωτών κατά των λαθρεμπόρων ναρκωτικών.

Στοιχεία από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας δείχνουν ότι από την αρχή της χρονιάς οι ανθρωποκτονίες έχουν ξεπεράσει τις 3.000.