Έναν κενυάτη αστυνομικό σκότωσαν αυτονομιστές αντάρτες και τραυμάτισαν πολύ σοβαρά δύο συναδέλφους του, όταν πραγματοποίησαν επίθεση στο στρατόπεδο της αστυνομίας στην παράκτια κομητεία Κιλίφι, στο νότο, ανακοίνωσε σήμερα ανώτερος τοπικός αξιωματούχος.

Ο Αλμπερτ Κόμπια, ο επίτροπος της κομητείας, δήλωσε ότι οι δράστες κρατώντας μαχαίρια εισέβαλαν αργά χθες βράδυ σε στρατόπεδο της αστυνομίας στην περιοχή Μουαναμουίνγκα, σκοτώνοντας τον δεκανέα υπηρεσίας, αρμόδιο για την ασφάλεια του στρατοπέδου και τραυματίζοντας άλλους δύο."Κάποια όπλα εκλάπησαν. Έχουμε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών", δήλωσε ο Κόμπια. "Πιστεύουμε ότι εμπλέκεται η MRC", η εκτός νόμου αυτονομιστική οργάνωση "Ρεπουμπλικανικό Συμβούλιο της Μομπάσας" που επιδιώκει τον έλεγχο της παράκτιας περιοχής επικαλούμενη τις δεκαετίες εγκατάλειψης της περιοχής από την κυβέρνηση, πρόσθεσε.

 Ραντού Νζάι, γενικός γραμματέας της MRC απέρριψε την κατηγορία: "Δεν γνωρίζουμε τίποτε για καμιά επίθεση. Ως συνήθως, η κυβέρνηση μας χρησιμοποιεί ως αποδιοπομπαίους τράγους, κατηγορώντας μας και γι αυτό".

TAGS