current views are: 1

12 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση21:20

Λιού Σιαομπό: Μην ξεχνάτε τους φυλακισμένους αντιφρονούντες

Ο φυλακισμένος Κινέζος ακτιβιστής Λιού Σιαομπό κάλεσε τον κόσμο να μην ξεχνά τους ανθρώπους όπως αυτός, που είναι φυλακισμένοι.

Δημοσίευση 21:20’
αρθρο-newpost

Ο φυλακισμένος Κινέζος ακτιβιστής Λιού Σιαομπό κάλεσε τον κόσμο να μην ξεχνά τους ανθρώπους όπως αυτός, που είναι φυλακισμένοι.

Ο φυλακισμένος ακτιβιστής Λιού Σιαμπό ζήτησε με μήνυμα του από τον κόσμο να μην ξεχνά τους φυλακισμένους αντιφρονούντες, καταφέρνοντας να στείλει ένα σπάνιο μήνυμα σε έναν φίλο του που ζει εκτός Κίνας.

Ο συγγραφέας Λιάο Γιγού, που ζει στη Γερμανία, ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook αργά χθες Πέμπτη ότι έλαβε ένα μήνυμα από τον βραβευμένο με Νόμπελ Λιού την Τρίτη «μέσω μυστικών επαφών».

«Είμαι καλά. Εδώ στη φυλακή μπορώ συνεχώς να διαβάζω και να σκέφτομαι. Καθώς μελετώ πλέον είμαι πιο πεπεισμένος από ποτέ ότι δεν έχω προσωπικούς εχθρούς», έγραψε ο Λιού στο μήνυμά του το οποίο ο Λιάο ανήρτησε στο Facebook.

«Ελπίζω ότι ο κόσμος θα δώσει προσοχή σε άλλα θύματα που δεν είναι διάσημα ή δεν είναι καν γνωστά!», πρόσθεσε ο Κινέζος αντιφρονών.

Ο Λιάο είπε ότι η πηγή του μηνύματος είναι αξιόπιστη, όμως πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να πει ποια είναι.

Ο Λιού Σιαομπό, 58 ετών, διανοούμενος και διαφωνών που συνελήφθη το 2008, εκτίει από το 2009 ποινή κάθειρξης 11 ετών για «ανατρεπτική δραστηριότητα», αφού συμμετείχε στη σύνταξη της Χάρτας 08, ενός κειμένου που καλεί για τον εκδημοκρατισμό της Κίνας.

Η σύζυγός του Λιού Σιά παραμένει υπό κατ’ οίκον περιορισμό στο Πεκίνο εδώ και τρία χρόνια και επιτηρείται 24 ώρες το 24ωρο, παρόλο που δεν αντιμετωπίζει καμιά επίσημη κατηγορία.


σχετικα αρθρα