current views are: 2

12 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση21:50

Κόσοβο: Θα συνεχιστεί σύντομα ο διάλογος με τη Σερβία

Τη βεβαιότητα ότι ο διάλογος Βελιγραδίου – Πρίστινας θα ξεκινήσει εκ νέου σύντομα εξέφρασαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης του Κοσόβου Σκεντέρ Χισένι και Χαϊρεντίν Κούτσι.

Δημοσίευση 21:50’
αρθρο-newpost

Τη βεβαιότητα ότι ο διάλογος Βελιγραδίου – Πρίστινας θα ξεκινήσει εκ νέου σύντομα εξέφρασαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης του Κοσόβου Σκεντέρ Χισένι και Χαϊρεντίν Κούτσι.

Τη βεβαιότητα ότι ο διάλογος ΒελιγραδίουΠρίστινας θα ξεκινήσει εκ νέου σύντομα εξέφρασαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης του Κοσόβου Σκεντέρ Χισένι και Χαϊρεντίν Κούτσι.

Οι δύο υπουργοι, οι οποίοι συμμετείχαν στο φόρουμ υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, δήλωσαν ότι η νέα κυβέρνηση του Κοσόβου είναι πλήρως προσηλωμένη στον διάλογο και στην εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί έως σήμερα.

Ο κ. Χισένι εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στο Κόσοβο, ιδιαίτερα από το γεγονός ότι εκπρόσωποι της σερβικής κοινότητας, οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδικασία, βρίσκονται τώρα στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο διάλογος μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας θα ξεκινήσει και πάλι σύντομα και το φόρουμ του Βελιγραδίου μπορεί να θεωρηθεί ως μια φόρμα αυτής της συνέχισης, καθώς η εκπροσώπηση του Κοσόβου αποδεικνύει τον ξεκάθαρο προσανατολισμό της Πρίστινας προς τη στενή συνεργασία με τους γείτονες -και ιδιαίτερα με τη Σερβία- σε όλα τα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως το οργανωμένο έγκλημα, το εμπόριο όπλων, το εμπόριο ανθρώπων και ναρκωτικών και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Σε δήλωσή του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, ο Χαϊρεντίν Κούτσι (φωτό) εξέφρασε, από την πλευρά του, την ελπίδα ότι η νέα επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι θα συνεχίσει να διευκολύνει τον διάλογο.


σχετικα αρθρα