Τουλάχιστον 24 νεκροί είναι ο θλιβερός απολογισμός μέχρι στιγμής στην Ινδονησία, έπειτα από κατολίσθηση που σημειώθηκε στην περιοχή Μπαρνιανεγκάρα στην Ιάβα.

Όπως έγινε γνωστό επιπλέον, ακόμη 84 άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι. «Οι διασώστες προσπαθούν ακόμη να εντοπίσουν τους αγνοούμενους. Η πρόσβαση είναι δύσκολη καθώς ο δρόμος έχει επίσης υποστεί ζημιές από την κατολίσθηση» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών της χώρας.

Είναι ενδεικτικό ότι τα σωστικά συνεργεία χρησιμοποίησαν σήμερα για πρώτη φορά βαρύ εξοπλισμό για να καθαρίσουν τους δρόμους που οδηγούν στο σημείο όπου σημειώθηκε η φονική κατολίσθηση.

«Το χωριό Γεπλούγκ είναι αυτό που χτυπήθηκε περισσότερο από την φυσική καταστροφή» πρόσθεσε ο ίδιος σχετικά. Εξαιτίας της κατολίσθησης καταστράφηκαν τουλάχιστον 105 σπίτια.

 Επίσης 15 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι 11 είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ 577 αναγκάστηκαν να μεταφερθούν σε προσωρινά καταλύματα.Σε εικόνες που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση φαίνεται μεγάλη έκταση πλημμυρισμένη από λάσπη και νερό στις παρυφές μιας δασώδους πλαγιάς.