Νεκρός από πυρά έπεσε ένας άτυχος άνδρας στο Πορτ-ο-Πρενς την πρωτεύουσα της Αϊτής όπου ξέσπασαν επεισόδια, το Σάββατο, κατά τη διάρκεια των νέων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων με κύριο αίτημα την παραίτηση του προέδρου Μισέλ Μαρτελί και του πρωθυπουργού Λοράν Λαμότ.

«Βρήκαμε ένα πτώμα. Το θύμα είναι ένας νεαρός τριάντα ετών αλλά δεν έχουμε επιβεβαιώσει αν μετείχε στην διαδήλωση» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Τα επεισόδια ξέσπασαν, όταν εκατοντάδες νέοι προσπάθησαν να σπάσουν τα αστυνομικά μπλόκα και να φτάσουν έξω από το προεδρικό μέγαρο. «Πρέπει να θρέψω τα παιδιά μου. Είμαι ανύπαντρη μητέρα. Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να αλλάξει τη ζωή μας», δήλωσε μια από τις διαδηλώτριες.

Οι Αϊτινοί διαδήλωσαν επίσης και σε άλλες πόλεις απαιτώντας και εκεί να παραιτηθεί ο πρόεδρος Μισέλ Μαρτελί και η κυβέρνησή του. Λίγες ώρες νωρίτερα ο πρόεδρος της Αϊτής ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός που βρίσκεται στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης είναι «έτοιμος να παραιτηθεί», χωρίς όμως να αναφέρει πότε.