Δεν πρόκειται να υπάρξει «λουκέτο» στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως το 2013, τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015.

Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε το Σάββατο το βράδυ το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης μέχρι το Σεπτέμβριο, δύο ημέρες αφότου και η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε εγκρίνει το νομοσχέδιο.

Μετά από μια απόπειρα συμβολικής παρεμπόδισης από το Tea Party, το κομμάτι των συντηρητικών γερουσιαστών, η Γερουσία ενέκρινε το νόμο περί χρηματοδότησης του οικονομικού έτους 2015 (Οκτώβριος 2014 - Σεπτέμβριος 2015), ύψους 1,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων με 56 ψήφους υπέρ και 40 κατά. Η έγκριση από τα δύο Σώματα του Κογκρέσου ήταν αναγκαία για τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες ώστε να παραμείνουν σε λειτουργία την επόμενη εβδομάδα και να μην «κλείσουν», όπως τον Οκτώβριο του 2013.

Νωρίτερα και για να αποφευχθεί ένα πιθανό λουκέτο στις υπηρεσίες της αμερικανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης λόγω της μη χρηματοδότησης είχε δοθεί ένα προληπτικό περιθώριο τεσσάρων ημερών για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.