Ένας νεαρός από το Χαλέπι κέρδισε στον διαγωνισμό τραγουδιού «Arab Idol» και έπειτα προσευχήθηκε για τον τερματισμό του εμφυλίου στη χώρα του.

Ο Χαζίμ Σαρίφ απέφυγε τις πολιτικές αναφορές στις συνεντεύξεις και στις αναρτήσεις του στο Facebook μετά τη νίκη του στον διαγωνισμό, ο οποίος διεξήχθη στη Βηρυτό.

Τον παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές στη Μέση Ανατολή, ενώ χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανήρτησαν βίντεο που δείχνουν εορτασμούς στο Χαλέπι, την πόλη που βρίσκεται στο επίκεντρο των συγκρούσεων ανάμεσα στις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις και στους αντικαθεστωτικούς.

Στην πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό ο κόσμος γιόρταζε στα εστιατόρια και πανηγύριζε κρατώντας τη σημαία της χώρας στους δρόμους της πόλης.

Σε αντίθεση με τους προηγούμενους νικητές, ο 21 ετών Χαζίμ δεν κούνησε τη σημαία της χώρας του για να πανηγυρίσει για τη νίκη του, αλλά την αφιέρωσε στον συριακό λαό και την οικογένειά του.

Σε σημερινό μήνυμά του στη σελίδα του στο Facebook, προσεύχεται στον Θεό ζητώντας του να «εντοπίσει το κακό» και να δώσει τέλος στις συμφορές, αναφερόμενος στον εμφύλιο πόλεμο από τον οποίο έχουν σκοτωθεί περίπου 200.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε τη νίκη του αναφέροντας ότι το κοινό τον υποδεχόταν από την αρχή θερμά.

Ο Σαρίφ ήταν σταθερό φαβορί σε όλη τη διάρκεια του τετράμηνου διαγωνισμού και επικράτησε στον τελικό του παλαιστίνιου και του σαουδάραβα αντιπάλων του.