Πέθανε ο χριστιανοδημοκράτης Αντρέας Σόκενχοφ, ειδικός σε θέματα Ρωσίας και γαλλο-γερμανικών σχέσεων, σε ηλικία 57 ετών.

Ο γερμανός κοινοβουλευτικός, ο οποίος επί μακρόν διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην προώθηση των γαλλο-γερμανικών σχέσεων, πέθανε το βράδυ του Σαββάτου, ανακοίνωσε σήμερα το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU).

Ο Σόκενχοφ εκλεγόταν συνεχώς στη Μπούντεσταγκ από το 1990, από το προπύργιο του στο Ράβενσμπουργκ, στο νότιο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Ειδικεύτηκε σε θέματα διπλωματίας, ενώ εργαζόταν ταυτόχρονα για τις σχέσεις με τη Ρωσία και τη Γαλλία.

«Με την απώλειά του, χάνουμε έναν πολιτικό που πάλεψε με πολύ θάρρος και πίστη για τα θέματα που του ήταν αγαπητά, κυρίως η Ανατολική Ευρώπη και η Ρωσία», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, ενώ εξήρε την "ακλόνητη δέσμευση" του Σόκενχοφ στις γαλλογερμανικές σχέσεις. Ο εκλιπών ήταν πρόεδρος της ομάδας γαλλο-γερμανικής φιλίας στη Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου από το 1994.

Αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Μέρκελ στη Μπούντεσταγκ, ο Σόκενχοφ πρόσφατα είχε σκληρύνει τους τόνους απέναντι στη Μόσχα λόγω της ουκρανικής κρίσης.

Ο κοινοβουλευτικός, καθολικός, παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών πέθανε από φυσικά αίτια στο σπίτι του στο Ράβενσμπουργκ.