Οι Παλαιστίνιοι θα υποβάλουν την Τετάρτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ένα σχέδιο ψηφίσματος με το οποίο θα καλούν για τον τερματισμό, εντός δύο ετών, της ισραηλινής κατοχής, ανακοίνωσε την Κυριακή ένας υψηλόβαθμος Παλαιστίνιος αξιωματούχος. 

«Η Παλαιστινιακή ηγεσία αποφάσισε να πάει στο Συμβούλιο Ασφαλείας την Τετάρτη για να ψηφίσει επί του σχεδίου (ζητώντας) το τέλος της κατοχής από το Ισραήλ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ουασέλ Αμπού Γιούσεφ, ένας από τους ηγέτες της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης μετά από μια συνάντηση στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης. 

Η πρωτοβουλία αυτή είναι πιθανό να αντιμετωπίσει το βέτο της Ουάσιγκτον καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθεται σε οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια εκ μέρους των Παλαιστινίων.
Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει την Παλαιστινιακή ανακοίνωση, η οποία έρχεται και ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συναντηθεί σήμερα στη Ρώμη με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.