Άλλοι δύο όμηροι βγήκαν τρέχοντας από το καφέ στο κέντρο του Σίδνεϊ όπου κρατούνται τουλάχιστον 11 άτομα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα τον οποίο επικαλείται το Ρόιτερς.

Ταυτόχρονα η αυστραλιανή αστυνομία ανακοίνωσε πως διαπραγματευτές ήρθαν σε επαφή με τον ένοπλο που κρατεί τους ομήρους, αλλά αρνήθηκε να κάνει εικασίες για τα πιθανά κίνητρά του. 

Οι δύο γυναίκες που διέφυγαν φορούσαν και οι δύο ποδιές οι οποίες δείχνουν πως είναι μέλη του προσωπικού του καφέ Lindt.
Τηλεοπτικές εικόνες είχαν δείξει νωρίτερα τρεις από τους ομήρους να βγαίνουν τρέχοντας από το κτίριο. Δεν είναι σαφές αν οι όμηροι απελευθερώθηκαν από τον ένοπλο ή αν δραπέτευσαν. 

Η αναπληρώτρια επίτροπος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας Κάθριν Μπερν αρνήθηκε να πει πόσοι όμηροι εξακολουθούν να κρατούνται μέσα στο Lindt Chocolate Cafe, αλλά δήλωσε πως "δεν φθάνουν τους 30". 

Νωρίτερα ο διευθύνων σύμβουλος της Lindt Australia Στιβ Λόαν είχε δηλώσει στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Business πως στο καφέ εργάζονταν γύρω στους 10 ανθρώπους και υπήρχαν "πιθανόν 30 πελάτες", αν και είχε διευκρινίσει πως πρόκειται για μια εκτίμηση.
Η Μπερν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει καμιά ένδειξη πως ο ένοπλος έχει βλάψει κάποιον από τους υπόλοιπους ομήρους.