Συνεχίζεται η ομηρία σε διαμέρισμα στη Γάνδη του Βελγίου, αν και η αστυνομία συνέλαβαν τρεις άνδρες που φέρονται να συμμετείχαν στην ομηρία

Οι τρεις ύποπτοι, που παραδόθηκαν χωρίς να προβάλουν αντίσταση, «απομακρύνθηκαν με τα χέρια ψηλά» από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, μετέδωσε το φλαμανδικό τηλεοπτικό δικτύου VRT.

«Η επιχείρηση συνεχίζεται» και η κατάσταση «δεν είναι ξεκάθαρη», σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία προσθέτει ότι περίπου είκοσι βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα λίγο πριν τις 13:00 (15:00 ώρα Ελλάδας). Η τύχη του τέταρτου δράστη δεν είναι ακόμη γνωστή.

Σύμφωνα με γείτονες, τους οποίους επικαλείται το VRT, στο διαμέρισμα, που βρίσκεται σε κεντρική συνοικία της Γάνδης, ζούσαν «έμποροι ναρκωτικών».

Η δικαιοσύνη δεν έχει δώσει διευκρινίσεις για τα κίνητρα των δραστών, όμως η εισαγγελία της Γάνδης διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι συνδέονται με την τρομοκρατία, το Ισλαμικό Κράτος ή με αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Σίδνεϊ».

Η ομηρία, στην οποία εμπλέκονταν τέσσερις ένοπλοι, ξεκίνησε λίγο πριν τις 09:00 (10:00 ώρα Ελλάδας). Τουλάχιστον ένας άνθρωπος κρατείται. Η αστυνομία ενημερώθηκε «αμέσως» από ένα πρόσωπο που βρισκόταν «στο σημείο» και κατάφερε να φύγει από το κτίριο.