Σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η νταντά από την Ουγκάντα, που ξυλοκόπησε ένα μικρό παιδί.

Η Τζολί Τουμουχίργουε, ηλικίας 22 ετών, όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου, χωρίς δικηγόρο, δήλωσε ένοχη για «βασανιστήρια», ένα έγκλημα που τιμωρείται με έως και 25 χρόνια κάθειρξη. Όμως την Παρασκευή στο δικαστήριο της Καμπάλα η δικαστής χαρακτήρισε τα γεγονότα «κακοποίηση», ένα αδίκημα που τιμωρείται με έως και πέντε χρόνια κάθειρξη.

Η δικαστής Λίλιαν Μπούσαν έκρινε ότι η Τουμουχίργουε διέπραξε «αδικαιολόγητες και ασυγχώρητες» πράξεις και την καταδίκασε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για τη «βία που ασκήθηκε» σε βάρος ενός «αθώου και ανυπεράσπιστου παιδιού».

Η κατηγορούμενη δεν αντέδρασε όταν έμαθε την ποινή της, ενώ η μητέρα του νηπίου ξέσπασε λίγο αργότερα σε κλάματα.

Οι γονείς του παιδιού είχαν τοποθετήσει στο σαλόνι του σπιτιού τους μία κάμερα παρακολούθησης που κατέγραψε εικόνες που δύσκολα μπορεί κανείς να τις παρακολουθήσει, οι οποίες αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο.

Στο βίντεο απεικονίζεται η νταντά να χαστουκίζει με δύναμη δύο φορές το κοριτσάκι την ώρα που το ταΐζει, προτού το πετάξει βίαια στο πάτωμα όταν εκείνο κάνει εμετό.

Ενώ το παιδί βρίσκεται στο πάτωμα, το χτυπά με ένα φακό, έπειτα το ξυλοκοπεί από τα πόδια έως το πρόσωπο και στην κοιλιά και το ποδοπατεί με όλο της το βάρος, προτού το μεταφέρει, κρατώντας το από το χέρι ενώ εκείνο έχει προφανώς χάσει τις αισθήσεις του, εκτός του δωματίου.

Το μωρό δεν υπέστη καμία σοβαρή σωματική βλάβη, όπως μετέδωσε ο Τύπος της Ουγκάντας.