Περισσότερες από 40 μουσουλμανικές οργανώσεις της Αυστραλίας καταδίκασαν σήμερα την ομηρία σε καφετέρια του Σίδνεϊ, όπου έχει αναρτηθεί ισλαμική σημαία.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των μουσουλμανικών οργανώσεων που κάνουν λόγο για "παράλογη ενέργεια", "απορρίπτουμε κάθε απόπειρα κατά της ζωής οποιουδήποτε αθώου ανθρώπινου όντος και για την εμφύσηση του τρόμου στις καρδιές".

Σε μία αναφορά στη σημαία με την ομολογία της ισλαμικής πίστης, η ανακοίνωση σημειώνει ότι αυτή δεν αποτελεί "πολιτική διακήρυξη, αλλά θρησκευτική δήλωση πίστης που έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από κακόβουλα άτομα που δεν εκπροσωπούν κανέναν πέρα από τον εαυτό τους".

"Αυτό το είδος των παράλογων ενεργειών εξυπηρετεί μόνο τους στόχους όσων θέλουν να καταστρέψουν την καλή θέληση του αυστραλιανού λαού και να πλήξουν ακόμη περισσότερο το ισλάμ και τους αυστραλούς μουσουλμάνους σε ολόκληρη τη χώρα", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

"Οι σκέψεις μας κατευθύνονται στους ομήρους και τους συγγενείς τους. Προσευχόμαστε να έχουν ασφάλεια και ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα διευθετηθεί σύντομα με ειρηνικό τρόπο".