Επίθεση κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Αφορμή, η έγκριση από το Κογκρέσο νόμου που δίνει το πράσινο φως για την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας και την προμήθεια φονικών όπλων στην Ουκρανία.

«Αυτή η κίνηση των ΗΠΑ είναι εχθρική, ασφαλώς» εξήγησε ο Ρώσος υπουργός σε του στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax όπου επιπλέον κατήγγειλε τη «μανιακή επιθυμία να τιμωρηθεί η Ρωσία για όλα της τα αδικήματα, πιθανά και φανταστικά».

Χαρακτηρίζοντας και «αντιπαραγωγικές» τις «παράνομες» κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ υπογράμμισε σήμερα ότι πλήττουν σοβαρά το βιομηχανικό τομέα της γειτονικής Ουκρανίας.

Σε ό,τι αφορά την Ουκρανία, ο Σεργκέι Λαβρόφ επισήμανε ότι η Μόσχα επιθυμεί το Κίεβο να προχωρήσει σε μία συνταγματική αναθεώρηση προκειμένου να παραχωρήσει περισσότερη αυτονομία στις ρωσόφωνες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας που σε αυτήν την περίπτωση θα παραμείνουν στην ουκρανική επικράτεια.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ τόνισε ότι η Ουκρανία χρειάζεται μία συνταγματική αναθεώρηση «με τη συμμετοχή όλων των περιοχών και όλων των πολιτικών δυνάμεων» που θα επιτρέψει στις ανατολικές περιοχές των φιλορώσων αυτονομιστών να παραμείνουν μέρος της χώρας.