current views are: 1

15 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση21:17

Παρέλυσε το Βέλγιο από την «ιστορική» γενική απεργία

Παρέλυσε σήμερα το Βέλγιο εξαιτίας της ιστορικής γενικής απεργίας που πραγματοποιήθηκε εναντίον των μέτρων λιτότητας.

Δημοσίευση 21:17’
αρθρο-newpost

Παρέλυσε σήμερα το Βέλγιο εξαιτίας της ιστορικής γενικής απεργίας που πραγματοποιήθηκε εναντίον των μέτρων λιτότητας.

Παρέλυσε σήμερα το Βέλγιο εξαιτίας της ιστορικής γενικής απεργίας που πραγματοποιήθηκε εναντίον των μέτρων λιτότητας.

Σημειώθηκαν σποραδικά επεισόδια, κυρίως στο Σαρλερουά (νότια) όταν ένας οδηγός όρμησε με το όχημά του εναντίον ενός οδοφράγματος που είχαν στήσει απεργοί, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 3 συνδικαλιστές, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Στις Βρυξέλλες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών που πέταξαν εκατοντάδες αυγά εναντίον της έδρας του εθνικιστικού φλαμανδικού κόμματος N-VA, που συμμετέχει στο νέο κυβερνητικό συνασπισμό. Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έκαναν χρήση αντλιών νερού υπό πίεση και δακρυγόνων, σύμφωνα με το Belga.

«Δεν υπήρξε ποτέ μία τόσο ευρεία απεργιακή κινητοποίηση, από το βορρά στον νότο και από την ανατολή στη δύση» της χώρας δήλωσε με ικανοποίηση η γενική γραμματέας του συντηρητικού συνδικάτου CSC, Μαρί-Ελέν Σκα.

Ο ομόλογός της του συνδικάτου των Σοσιαλιστών FGTB, Μαρκ Γκομπλέ, προειδοποίησε ότι οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν τον Ιανουάριο εάν «η κυβέρνηση και οι εργοδότες» δεν εγκαταλείψουν τη «λογική τους, του αυτισμού».

Ο φιλελεύθερος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ, που δεν του έχει αναγνωριστεί καμία περίοδος χάριτος μετά την ανάληψη της εξουσίας τον Οκτώβριο, επανέλαβε ότι ελπίζει να ξεκινήσει και πάλι ο κοινωνικός διάλογος που έχει περιέλθει σε αδιέξοδο τις τελευταίες εβδομάδες.


σχετικα αρθρα