Εκατό σύροι στρατιώτες και 80 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε μάχες που διήρκησαν δύο ημέρες κατά τις οποίες οι αντάρτες κατέλαβαν τη στρατιωτική βάση στο Ουάντι αλ-Ντέιφ της επαρχίας Ιντλίμπ, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ισλαμιστές μαχητές, ανάμεσά τους μέλη του Μετώπου Αλ-Νόσρα, της συριακής πτέρυγας της Αλ Κάιντα, έθεσαν υπό τον έλεγχό τους χθες τη στρατιωτική βάση η οποία βρίσκεται δίπλα στον μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της χώρας που συνδέει τον βορρά με τον νότο και ενώνει το Χαλέπι με τη Δαμασκό. Τζιχαντιστές κατέλαβαν επίσης μικρότερη στρατιωτική βάση, στη Χαμιντίγια, νοτιοδυτικά του Ουάντι αλ-Ντέιφ.

Σύμφωνα πάντα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που επικαλείται πηγές των ανταρτών, περίπου 120 στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων κρατούνται αιχμάλωτοι μετά την έφοδο.

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA επίσης μετέδωσε σήμερα ότι ο στρατός σκότωσε περισσότερους από 60 "τρομοκράτες" της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, εκατοντάδες χιλιόμετρα ανατολικά της Ιντλίμπ.