Με μαφιόζικη μέθοδο ένας 16χρονος μαθητής στην Κύπρο επιχείρησε να αποσπάσει από καθηγητή μεγάλο χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με το kathimerini.com.cy, γνωρίζοντας ότι ο 64χρονος εκπαιδευτικός από την Λευκωσία μεταβαίνει τις αργίες στο εξοχικό του στην Κυπερούντα, τοποθέτησε κάτω από την πόρτα φάκελο με απειλητικό σημείωμα.

Την περασμένη Κυριακή, όταν ο καθηγητής άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του, διάβασε με έκπληξη στο σημείωμα που παρέλαβε, πως έπρεπε να τοποθετήσει στον φάκελο 1.500 ευρώ, διαφορετικά το εξοχικό θα γινόταν αντικείμενο εμπρησμού.

Παράλληλα, δίνονταν κι οδηγίες στον καθηγητή, να τοποθετήσει τον φάκελο με τα χρήματα το απόγευμα σε κάδο απορριμμάτων, στην περιοχή του «Πεύκου του Διγενή» στη Κυπερούντα. Ο επιστολογράφος προειδοποιούσε τον 64χρονο με συνέπειες στην περιουσία του αν δεν συμμορφωνόταν με τις υποδείξεις του, ή αν ειδοποιούσε την Αστυνομία.

Ο 64χρόνος καθηγητής κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία, με τις αρχές να τον συμβουλεύουν να δείξει ότι υποκύπτει στον εκβιασμό. Έτσι, ο φάκελος που περιείχε χαρτάκια, στην θέση των χρημάτων τοποθετήθηκε στο σημείο. Πέντε λεπτά αργότερα, αστυνομικοί που παρακολουθούσαν διακριτικά τον χώρο, είδαν ένα νεαρό να φτάνει με μοτοσικλέτα και να ψάχνει στον κάδο των σκουπιδιών.

Ο ύποπτος συνελήφθη κι αποδείχτηκε πως πρόκειται για 16χρονο μαθητή από την ίδια περιοχή. Με δάκρυα στα μάτια παραδέχτηκε στους αστυνομικούς την πράξη του.

Σημειώνεται ότι ο ανήλικος θα καταγγελθεί και για την παράνομη οδήγηση μοτοσικλέτας