Συντετριμμένη δήλωσε η πακιστανή Μαλάλα Γιουσαφζάι για την επίθεση των Ταλιμπάν σε σχολείο για παιδιά στρατιωτικών στην Πεσάβαρ, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 132 άνθρωποι, στην συντριπτική πλειονότητά τους παιδιά.

Η Μαλάλα, 17 ετών σήμερα, είχε τραυματιστεί στο κεφάλι μέσα σε ένα σχολικό λεωφορείο από πυρά των Ταλιμπάν στην κοιλάδα Σαβάτ. Απέκτησε τεράστια παγκόσμια φήμη για το πάθος με το οποίο προασπίζει το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση.

«Είμαι συντετριμμένη από αυτή την παράλογη και εν ψυχρώ τρομοκρατική ενέργεια στην Πεσάβαρ», ανέφερε η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η οποία ζει σήμερα στην κεντρική Αγγλία.

«Τα αθώα παιδιά που βρίσκονταν μέσα στο σχολείο τους δεν υπήρχε κανένας λόγος να βιώσουν μια φρίκη όπως αυτή. Καταδικάζω αυτές τις στυγερές και άνανδρες ενέργειες και στέκομαι στο πλευρό της κυβέρνησης και των ένοπλων δυνάμεων του Πακιστάν, οι προσπάθειες των οποίων να αντιμετωπιστεί αυτό το φρικτό γεγονός είναι αξιέπαινες», επισήμανε η ίδια.

«Και εγώ, όπως κι εκατομμύρια άλλοι σε όλο τον κόσμο, θρηνώ αυτά τα παιδιά, τους αδελφούς μου και τις αδελφές μου—αλλά δεν θα νικηθούμε, ποτέ», τόνισε ακόμη η Μαλάλα Γιουσαφζάι.

Να σημειωθεί πως η Μαλάλα Γιουσαφζάι στις 10 Δεκεμβρίου τιμήθηκε από κοινού με τον Ινδό Καϊλάς Σατιάρτι με το Νόμπελ Ειρήνης, για τις προσπάθειές της να προωθήσει την παιδεία στη χώρα της, ιδίως για τα κορίτσια.