Και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν καταδίκασε την πολύνεκρη επίθεση των Ταλιμπάν σε ένα σχολείο στην πόλη Πεσάβαρ του Πακιστάν, κάνοντας λόγο για μια πράξη «φρίκης και ανανδρίας», μια έφοδο ενόπλων εναντίον «ανυπεράσπιστων παιδιών την ώρα που μάθαιναν».

«Κανένας σκοπός δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοια βαρβαρότητα. Καμιά διαμαρτυρία δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για μια τέτοια φρίκη», επισήμανε ο Μπαν. «Η μόρφωση είναι δικαίωμα κάθε παιδιού. Το να πηγαίνει ένα παιδί στο σχολείο δεν θα έπρεπε να είναι μια πράξη γενναιότητας».

Εξάλλου ο Ζάιντ Ράαντ αλ Χουσέιν, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, καταδίκασε και αυτός από την πλευρά του τον «βάρβαρο εξτρεμισμό» που επέδειξαν τα μέλη του Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν στην επίθεση εναντίον του σχολείου.

«Πρέπει όλοι να ενωθούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτού του είδους τον εξτρεμισμό και αυτού του είδους τη βία, όχι μόνο στο Πακιστάν αλλά οπουδήποτε δέχονται επίθεση με τέτοιο τρόπο τα δικαιώματα των παιδιών και τα ανθρώπινα δικαιώματα», πρόσθεσε.