current views are: 2

17 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση06:53

Τόνι Αμποτ: Η χώρα θα εργαστεί ακατάπαυστα για την καλύτερη δυνατή ασφάλεια

Επίσημη έρευνα ξεκινά η Αυστραλία για την ομηρεία στο καφέ του Σίδνεϊ. 

 

Δημοσίευση 06:53’
αρθρο-newpost

Επίσημη έρευνα ξεκινά η Αυστραλία για την ομηρεία στο καφέ του Σίδνεϊ. 

 

Επίσημη έρευνα ξεκινά η Αυστραλία για την ομηρεία στο καφέ του Σίδνεϊ

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Tόνι Αμποτ θα εργαστεί ακατάπαυστα προκειμένου οι συμπατριώτες του να είναι ασφαλείς.

“Δεν θα σταματήσω όσο δεν θα είμαι σίγουρος ότι θα είστε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς”, δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση της έναρξης της έρευνας για την ομηρεία στο καφέ του Σίδνεϊ, η οποία τερματίστηκε ύστερα από 16 ώρες πολιορκίας από επίλεκτες δυνάμεις της αστυνομίας, με τον θάνατο δύο ομήρων και του 50χρονου δράστη ιρανικής καταγωγής.

Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε πλήρη διαφάνεια στους λόγους για τους οποίους ο δράστης της ομηρείας 17 ανθρώπων μέσα στο καφέ, πρόσωπο με βεβαρημένο ποινικό μητρώο, ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς και εξτρεμισμού, δεν παρακολουθείτο από τις αρχές, ενώ η αστυνομία ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

“Το σύστημα δεν διαχειρίστηκε σωστά το πρόσωπο αυτό. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι ‘αυτό και για τον λόγο αυτό πρέπει συνεχώς να αντλούμε τα διδάγματα από όλα όσα συμβαίνουν. “Το κοινό θα έχει πρόσβαση σε μένα, θα έχει πρόσβαση στους υπουργούς. Και σίγουρα προτίθεμαι να δημοσιοποιήσω την έκθεση για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν, την οποία όλος ο κόσμος θα μπορεί να δει”, τόνισε ο Αμποτ.

Εν τω μεταξύ, η συνοικία Μάρτιν Πλέις, μια πεζοδρομημένη πλατεία του κέντρου της πόλης, δεν είναι πλέον αποκλεισμένη από τις δυνάμεις της τάξεις, όπως ήταν στη διάρκεια της ομηρείας στο καφέ. Ωστόσο το επίπεδο ασφαλείας έχει ενισχυθεί στο Σίδνεϊ, όπου εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους.

Ο διοικητής Μάικ Φούλερ, επικεφαλής της επιχείρησης αυτής, εξήγησε ότι η ανάπτυξη αστυνομικών έχει στόχο να καθησυχάσει τον κόσμο, να του πει ότι “η αστυνομία είναι στο πλευρό του αυτές τις δύσκολες στιγμές. Είναι μια επιχείρηση που εστιάζει στην ανάπτυξη της αστυνομίας σε δημόσιους χώρους, σε αθλητικές εκδηλώσεις και σε όλα τα σημεία που οι δυνάμεις της τάξης κρίνουν αναγκαία την παρουσία τους, καθώς πλησιάζουν” οι γιορτές στο τέλος του μήνα. Τίποτα να μην επιτρέπει να σκεφθεί κανείς ότι κάτι παρόμοιο μπορεί να ξανασυμβεί, πρόσθεσε. “Ωστόσο είδαμε τον φόβο στα πρόσωπα των ανθρώπων” και “ο μόνος τρόπος για να αισθάνονται οι άνθρωποι ασφαλείς είναι να έχουμε αυξημένη αστυνομική παρουσία”.


σχετικα αρθρα