Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αποκάλυψε τον ρατσισμό που βίωσε σε διάφορα περιστατικά—όπως για παράδειγμα όταν κάποιοι νόμισαν ότι ήταν σερβιτόρος, ή παρκαδόρος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό People, ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ ανέφεραν ότι πριν μετακομίσουν στο Λευκό Οίκο πριν από σχεδόν 6 χρόνια, ήρθαν αντιμέτωποι με την προκατάληψη και τα στερεότυπα, ενώ αντιμετώπιζαν πρόβλημα στο να βρουν ταξί για να μετακινηθούν.

«Δεν υπάρχει μαύρος στην ηλικία μου, που είναι επαγγελματίας, που δεν έχει βγει από ένα εστιατόριο και περιμένει να του φέρουν το αυτοκίνητό του και κάποιος δεν του έχει δώσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος και προσέθεσε ότι αυτό συνέβη και στον ίδιο.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ θυμήθηκε ένα άλλο περιστατικό κατά τη διάρκεια ενός επίσημου δείπνου όταν κάποιος ζήτησε από τον Ομπάμα, ο οποίος φορούσε σμόκιν, να του φέρει έναν καφέ.

Η Μισέλ Ομπάμα επίσης αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που συνέβη στο κατάστημα Target όταν μία γυναίκα της ζήτησε να της δώσει κάτι από το ράφι.

«Επειδή δε με έβλεπε ως την Πρώτη Κυρία, θεώρησε ότι ήμουν κάποια που μπορούσε να την βοηθήσει. Αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν στην ζωή. Δεν είναι κάτι καινούργιο» τόνισε η ίδια.

Αν και το προεδρικό ζεύγος αναγνώρισε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί, προσέθεσε ότι πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν.