Την ικανοποίησή της για την συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Κούβας εξέφρασε η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον η οποία πρόσθεσε πως στηρίζει την κίνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

«Παρά τις καλές μας προθέσεις, η επί δεκαετίες πολιτική μας της απομόνωσης το μόνο που έκανε είναι να ενισχύσει την παρουσία στην εξουσία του καθεστώτος Κάστρο. Όπως έχω δηλώσει, ο καλύτερος τρόπος για να επέλθει αλλαγή στην Κούβα είναι να εκτεθεί ο λαός της στις αξίες, τις πληροφορίες και τα υλικά αγαθά του υπόλοιπου κόσμου», αναφέρει η Κλίντον σε ανακοίνωσή της. 

Και προσθέτει: "Υποστηρίζω την απόφαση του προέδρου Ομπάμα να αλλάξει πλεύση στην πολιτική του για την Κούβα διατηρώντας ταυτόχρονα ως προτεραιότητα την υποστήριξη της φιλοδοξίας του κουβανικό λαού για ελευθερία".
Η Κλίντον χαιρέτισε την απελευθέρωση του 65χρονου Αμερικανού Άλαν Γκρος, ο οποίος ήταν φυλακισμένος στην Κούβα για πέντε χρόνια. 

Επισημαίνοντας ότι η ίδια είχε πιέσει για την απελευθέρωσή του όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών κατά την πρώτη θητεία του προέδρου Ομπάμα, η Κλίντον είπε: "Είναι υπέροχη η είδηση ότι ο Άλαν επέστρεψε επιτέλους στο σπίτι του, εκεί όπου ανήκει".
Η Κλίντον θεωρείται φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016 αν αποφασίσει να είναι υποψήφια.