Συνολικά 185 άτομα απήχθησαν και άλλα 32 σκοτώθηκαν σε επίθεση που εξαπέλυσε η Μπόκο Χαράμ σε ένα χωριό της βορειοανατολικής Νιγηρίας.

Η νέα επιδρομή, που σημειώθηκε την Κυριακή αλλά έγινε γνωστή μόλις σήμερα, καταδεικνύει και πάλι την αδυναμία του νιγηριανού στρατού να αντιμετωπίσει τις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις των ισλαμιστών σε μια περιοχή την οποία η Μπόκο Χαράμ έχει ανακηρύξει «ισλαμικό χαλιφάτο».

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν, που θα είναι και πάλι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου μολονότι έχει δεχτεί σφοδρές επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την απαγωγή των κοριτσιών από το Τσίμποκ, έχει υποσχεθεί ότι θα βάλει τέλος στη βία και θα ανακαταλάβει τις πόλεις που έχουν πέσει στα χέρια των ισλαμιστών.

Στο χωριό Γκουμσούρι, 70 χιλιόμετρα νοτίως του Μαϊντουγκούρι, της πρωτεύουσας της πολιτείας Μπόρνο, οι ισλαμιστές έφτασαν με αυτοκίνητα, έριξαν βόμβες μολότοφ, πυρπόλησαν σπίτια και άρχισαν να πυροβολούν τους κατοίκους. «Σκότωσαν 32 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων τον ιμάμη της κοινότητας και τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας», είπε ένας τοπικός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.