Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου Χαμπίμπ ελ-Άντλι, ο οποίος κατηγορείται ότι διέταξε τις δυνάμεις ασφαλείας να ανοίξουν πυρ εναντίον των διαδηλωτών στη διάρκεια της εξέγερσης που ανέτρεψε τον Χόσνι Μουμπάρακ, δήλωσε πως είναι αθώος σήμερα κατά την έναρξη της δίκης του, η οποία αναβλήθηκε για τις 21 Μαΐου. Σύμφωνα με έναν επίσημο απολογισμό, 846 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλές χιλιάδες τραυματίσθηκαν στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης που κατέληξε στην παραίτηση του Μουμπάρακ στις 11 Φεβρουαρίου και στη μεταβίβαση των εξουσιών του στο στρατό.

Ο αλ-Άντλι και έξι από τους συνεργάτες του, οι οποίοι πρόκειται να λογοδοτήσουν για το θάνατο αυτών των διαδηλωτών καθώς και για την ανασφάλεια που ακολούθησε την αποχώρηση της αστυνομίας από τους δρόμους της Αιγύπτου μετά "την Παρασκευή της οργής", στις 28 Ιανουαρίου, δήλωσαν αθώοι, έγινε γνωστό από τους δικηγόρους τους που ήταν παρόντες στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Ο δικαστής Άντελ Αμπντεσαλάμ Γκομάα ανέβαλε τη δίκη για τις 21 Μαΐου έπειτα από αίτημα της υπεράσπισης, η οποία δήλωσε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μελετήσει την υπόθεση, αλλά και έπειτα από αίτημα των δικηγόρων των οικογενειών των θυμάτων.

Το δικαστήριο έχει τεθεί υπό αυστηρή αστυνομική και στρατιωτική προστασία. Περιβάλλεται από κλοιό αστυνομικών ενώ μπροστά από το κτίριο σταθμεύουν οχήματα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και άρματα μάχης.