Πέντε Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην ανατολική Ουκρανία κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, παρά την εκεχειρία και παρά το γεγονός ότι πλησιάζει η στιγμή της διεξαγωγής κρίσιμων ειρηνευτικών συνομιλιών, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού στο Κίεβο.

«Πέντε στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν μέσα σε 24 ώρες», ανακοίνωσε ο Αντρίι Λισένκο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, πρόκειται να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο και τον πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ.

«Μια διάσκεψη μέσω Skype πρόκειται να γίνει σήμερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία της συνάντησης του Μινσκ» που θα έχει η λεγόμενη Ομάδα Επαφής—στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του Κιέβου, των φιλορώσων ανταρτών, της Μόσχας, καθώς και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντένις Πουσίλιν, το στέλεχος των αυτονομιστών που ηγείται της αντιπροσωπείας τους στις συνομιλίες.

«Προτείνουμε (οι συνομιλίες να διεξαχθούν) την 22η Δεκεμβρίου, αυτή είναι μια από τις πιο ευνοϊκές ημέρες από τεχνική άποψη», ανέφερε ο Πουσίλιν.

Η συνάντηση στο Μινσκ—όπου είχαν υπογραφεί την 5η Σεπτεμβρίου οι ειρηνευτικές συμφωνίες—στόχο έχει να αναζητηθεί ένας τρόπος να τερματιστεί η σύρραξη στην οποία έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 4.700 άνθρωποι μετά τα μέσα του Απριλίου.