Αθωώθηκε σήμερα από το Ανώτατο Δικαστήριο ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού, σχετικά με την υπόθεση της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση του κυπριακού στρατού στο Μαρί, το 2011.

Το Δικαστήριο δεν προχώρησε στην εξέταση της ουσίας της έφεσης της Γενικής Εισαγγελίας κατά του Μάρκου Κυπριανού, λόγω ισοψηφίας των δικαστών για το κατά πόσο θα έπρεπε να υπήρχαν λόγοι για να γίνει αποδεκτή η έφεση.
 
Εξάλλου, απορρίφθηκε η έφεση του πρώην υπουργού 'Αμυνας, Κώστα Παπακώστα, για τον οποίον το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η αρχική καταδικαστική απόφαση είναι ορθή. Το Ανώτατο απέρριψε την έφεση τόσο κατά της απόφασης για φυλάκιση όσο και κατά της ποινής. Τον Ιούλιο του 2013 ο κ. Παπακώστας καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε χρόνων. Ωστόσο, λόγω καρδιακών προβλημάτων εκτίει την ποινή του φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
 
Το Ανώτατο Δικαστήριο αθώωσε και απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες τον τέως διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Νικολάου, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο χρόνων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την έκρηξη έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι.