Ανησυχητικές επιθέσεις και πιέσεις σε δικαστικούς λειτουργούς, καταγγέλλει ο γενικός εισαγγελέας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Ο Γκόραν Σαλίχοβιτς αποκάλυψε σήμερα ότι απειλείται σοβαρά η ασφάλεια των κρατικών εισαγγελέων που εργάζονται μαζί του και τόνισε ότι ζήτησε ενίσχυση των μέτρων προστασίας τους, αλλά και αλλαγή του νόμου, ώστε να τιμωρούνται αυστηρότερα τέτοια φαινόμενα.

Σε γραπτή δήλωση, που διένειμε στα ΜΜΕ της Βοσνίας, ο κ. Σαλίχοβιτς αναφέρει ότι πρόσφατα έγινε στόχος ληστών το διαμέρισμα της εισαγγελέως Γκόρντανα Μπόσιλιτς, στο κέντρο του Σαράγεβο και υπήρξαν παρόμοια επεισόδια τις τελευταίες εβδομάδες, με στόχους εισαγγελείς και τις περιουσίες τους.

Την περασμένη εβδομάδα άγνωστοι δράστες προκάλεσαν φθορά στα φρένα του αυτοκινήτου της εισαγγελέως Ντίγιανα Καϊμάκοβιτς, που ερευνά υπόθεση εναντίον εγκληματικής οργάνωσης.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό αλλά, μέχρι στιγμής, δεν υπήρξε αποτέλεσμα, τονίζει ο γενικός εισαγγελέας και προσθέτει ότι άλλοι επτά κρατικοί εισαγγελείς έγιναν στόχοι φραστικών επιθέσεων, εκφοβισμού, ληστείας και λιντσαρίσματος, μέσω δημοσιευμάτων από ΜΜΕ.

«Είναι προφανές ότι πολλές εγκληματικές δομές ενοχλήθηκαν από το έργο της γενικής εισαγγελίας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης», σημειώνει ο κ. Σαλίχοβιτς και υπογραμμίζει ότι το περασμένο διάστημα συνελήφθη μεγάλος αριθμός υπόπτων, για σοβαρά ποινικά αδικήματα και τώρα αναμένεται να αρχίσουν οι δίκες.