Την ανησυχία του για τις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ στην Ρωσία εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

«Η Βουλγαρία έχει μία σειρά προβλημάτων με τη Ρωσία που χρειάζεται να επιλυθούν και οι κυρώσεις τις οποίες εμείς στηρίζουμε έχουν χειρότερη επίδραση στη Βουλγαρία απ΄ότι στην ίδια τη Ρωσία», υπογράμμισε ο κ. Μπορίσοφ μετά τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA, ενημέρωσε τους ομολόγους του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βουλγαρία στον τομέα της ενέργειας, όπως το ζήτημα του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, τις ιδέες για την κατασκευή κέντρου διανομής φυσικού αερίου στη Βάρνα και τις ευκαιρίες αναβίωσης του έργου Nabucco West.

«Αντιλήφθηκαν το είδος της πίεσης που βιώνουμε, την ανάγκη παράτασης λειτουργίας των αντιδραστήρων στο Κοζλοντούι, την υπόθεση διαιτησίας με τη ρωσική Atomstroyexport, για την αναστολή του έργου κατασκευής του πηρηνικού σταθμού του "Μπέλενε"», είπε.

Ο κ. Μπορίσοφ κατηγόρησε τον προκάτοχό του, Πλάμεν Ορεσάρσκι ότι οδήγησε τη χώρα σε απομόνωση, καθώς, όπως επισήμανε, δεν επέτρεψε στους Ευρωπαίους ηγέτες να δουν τη συνολική εικόνα για τη Βουλγαρία και το South Stream.