Σε σοβαρές οικονομικές δυσχέρειες βυθίστηκε ένα τάγμα των Φραγκισκανών μοναχών που διαχειρίζεται εκκλησίες και μοναστήρια σε 110 χώρες, ύστερα από απάτες τις οποίες έκαναν ορισμένοι από τους μοναχούς του.

Το ιταλικό περιοδικό Panorama αποκαλύπτει στο τρέχον τεύχος του ότι δωρεές ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από το Τάγμα Ελασσόνων Αδελφών (OFM) επένδυσε σε offshore πετρελαϊκές εταιρείες.

Ο αδελφός Μίκαελ Πέρι, επικεφαλής του OFM, επισήμανε ότι μία εσωτερική έρευνα έφερε στην επιφάνεια «έναν αριθμό ύποπτων οικονομικών δραστηριοτήτων που διέπραξαν οι μοναχοί στους οποίους έχει ανατεθεί η φροντίδα της κληρονομιάς του τάγματος».

Σε μία επιστολή που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του OFM, ο Πέρι ανέφερε ότι το τάγμα βρίσκεται «σε σοβαρή—το υπογραμμίζω, σοβαρή—οικονομική δυσχέρεια με ένα σημαντικό άχθος χρεών».

Στην επιστολή που απευθύνεται σε όλους τους μοναχούς τονίζεται ότι ο γενικός ταμίας του τάγματος παραιτήθηκε, ωστόσο δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επισημαίνει ότι δε μπόρεσε να επικοινωνήσει με τον Μίκαελ Πέρι και ότι το γραφείο του στη Ρώμη απάντησε ότι δε βρίσκεται στην Ιταλία.

TAGS