Το Ιράκ θα επισκεφθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, όπου θα συναντήσει κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης της Βαγδάτης όπως επίσης και αξιωματούχους της ημιαυτόνομης περιφέρειας του ιρακινού Κουρδιστάν, ανακοίνωσε σήμερα η διπλωματική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Μογκερίνι «θα στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης και θα επιβεβαιώσει ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να εμβαθύνει τη σχέση της με το Ιράκ», επισήμανε η υπηρεσία σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Στη Βαγδάτη η Φεντερίκα Μογκερίνι αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Χάινταρ αλ Αμπάντι, τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Ιμπραχίμ αλ Τζααφάρι και τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Σαλίμ αλ Τζαμπούρι.

Την Τρίτη η Μογκερίνι θα επισκεφθεί το Αρμπίλ «όπου θα συζητήσει για τις τεράστιες προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η περιοχή του Κουρδιστάν και ο πληθυσμός της» που πολεμά εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και για την «ανθρωπιστική καταστροφή που προκάλεσε το Ισλαμικό Κράτος».

Εκεί θα συναντήσει τον πρόεδρος του Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί.