Χιλιάδες διαδηλωτές προχώρησαν σήμερα σε συμβολική περικύκλωση των κτιρίων όπου εδρεύουν τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Οι διαδηλωτές, ο αριθμός των οποίων ήταν 3.500 σύμφωνα με τους διοργανωτές ή 2.500 σύμφωνα με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε ομοιώματα Ευρωπαίων ηγετών, περιλαμβανομένου ενός της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τα οποία είχαν στηρίξει σε δέματα από άχυρα και είχαν τοποθετήσει έξω από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου είχε αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών για να ελέγχει την πρόσβαση των πολιτών στο κτίριο.

Στη διαδήλωση συγκεντρώθηκαν μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων και αγρότες. Περίπου 30 τρακτέρ, που έφθασαν από την Φλάνδρα (βόρεια) και τη Βαλονία (νότια) παρέμειναν για πολλές ώρες περιμετρικά του κτιρίου προκαλώντας προβλήματα και συμφόρηση στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Διαδηλωτές ανήρτησαν στην οικοδομή όπου θα στεγαστεί στο μέλλον η έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ένα πανό όπου είχαν γράψει το σύνθημα «Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένη Λιτότητα».