Επιδρομές εναντίον στόχων στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας εξαπέλυσαν ισραηλινά αεροπλάνα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στον παλαιστινιακό θύλακα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Σάββατο, μερικές ώρες μετά την εκτόξευση μιας ρουκέτας.

Εκπρόσωπος του υπουρείου Υγείας της Γάζας δήλωσε πως η επίθεση, η πρώτη των ισραηλινών δυνάμεων μετά την κατάπαυση του πυρός που εγκαθιδρύθηκε τον Αύγουστο έπειτα από έναν πόλεμο 50 ημερών ανάμεσα στα δύο μέρη, δεν προκάλεσε τραυματίες.

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε πως οι επιδρομές στρέφονται «εναντίον των υποδομών της Χαμάς».

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, ανέφερε σε ανακοίνωση πως «η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς είναι υπεύθυνη για τη σημερινή (Σάββατο) επίθεση εναντίον του Ισραήλ και θα πρέπει να λογοδοτήσει γι' αυτή».

Χθες, Παρασκευή, μια ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα έπεσε σε αλάνα στο νότιο Ισραήλ χωρίς να προκαλέσει υλικές ζημιές ή θύματα, διευκρίνισε η ισραηλινή αστυνομία.

Το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, το οποίο κυβερνά τη λωρίδα της Γάζας, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η οποία είναι το τρίτο σοβαρό επεισόδιο μετά το τέλος των μαχών μεταξύ των δύο εμπολέμων, το περασμένο καλοκαίρι.

Η Χαμάς και το Ισραήλ υπέγραψαν στις 26 Αυγούστου με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου μια κατάπαυση του πυρός που έβαλε τέλος σε 50 ημέρες πολέμου που στοίχισαν τη ζωή σε 2.140 Παλαιστινίους και 73 Ισραηλινούς. Οι περισσότεροι από τους τελευταίους ήταν στρατιώτες.