Ιπτάμενο σκάφος εντοπίσθηκε την Κυριακή επάνω από τον πυρηνικό σταθμό του Ντοέλ, στο βόρειο Βέλγιο, την επομένη της επαναλειτουγίας ενός από τους αντιδραστήρες του σταθμού που είχε τεθεί εκτός λειτουργίας επί τέσσερις μήνες έπειτα από μυστηριώδες σαμποτάζ.

Η εμφάνιση αυτού του μη επανδρωμένου σκάφους, για το οποίο οι βελγικές αρχές δεν έχουν δώσει κανένα στοιχείο, θυμίζει τη σειρά πτήσεων παρόμοιων σκαφών τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο επάνω από γαλλικούς πυρηνικούς σταθμούς.

«Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι η εισαγγελία της ανατολικής Φλάνδρας ερευνά την πτήση ενός μη επανδρωμένου ιπτάμενου σκάφους επάνω από τον πυρηνικό σταθμό του Ντοέλ», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Ο όμιλος Electrabel, διαχειριστής του σταθμού, είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι ιπτάμενο σκάφος είχε πετάξει επάνω από τον σταθμό.

Ο αντιδραστήρας Doel 4 ετέθη εκτός λειτουργίας στις 5 Αυγούστου έπειτα από τη διαρροή λαδιού που προκλήθηκε, σύμφωνα με την Electrabel, από σαμποτάζ. Σε διάστημα μισής ώρας, 65.000 λίτρα λαδιού διέρρευσαν, ενώ η τουρμπίνα υπέστη σοβαρή βλάβη.