Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος της μητέρας που σκότωσε οκτώ παιδιά στην πόλη Κερνς της Αυστραλίας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως οι κατηγορίες σε βάρος της 37χρονης γυναίκας για το φόνο τεσσάρων κοριτσιών και τεσσάρων αγοριών, ηλικίας από 18 μηνών μέχρι 15 ετών, απαγγέλθηκαν στο νοσοκομείο του Κερνς όπου η γυναίκα αναρρώνει από μαχαιριές.

«Πρόκειται για οκτώ κατηγορίες για φόνο, μία για κάθε θύμα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επιθεωρητής της αστυνομίας Μπρούνο Ασνικάρ.

Ο Ασνικάρ, ο οποίος δήλωσε πως οι πέντε πατέρες των παιδιών έχουν ενημερωθεί, πρόσθεσε πως η αστυνομία ερευνά αν η χρήση ναρκωτικών έπαιξε κάποιο ρόλο στην τραγωδία. «Θέλω να καταστήσω σαφές πως δεν το απορρίπτω», δήλωσε. «Λέω πως δεν μπορώ να συζητήσω αν είναι αλήθεια ή όχι».

Η αστυνομία έχει πάρει δηλώσεις από περισσότερους από 100 μάρτυρες και οι νεκροψίες των παιδιών, το όγδοο από τα οποία ήταν μια ανιψιά της κατηγορούμενης, αναμένεται να ολοκληρωθούν αργότερα σήμερα.

Ο φόνος των παιδιών, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν την Παρασκευή, προκάλεσε σοκ στην Αυστραλία που δεν έχει ακόμη συνέλθει από την πολιορκία και τον φόνο δύο ομήρων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε καφετέρια του Σίδνεϊ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου η 37χρονη μητέρα των παιδιών, Ράϊνα Θαντάϊ, την προηγούμενη νύχτα έψαχνε να βρει τη μεγαλύτερη κόρη της που δεν γύρισε σπίτι στις δέκα το βράδυ, όπως είχαν συμφωνήσει.

Όταν γύρισε η κόρη είχαν ένα φοβερό καβγά με αποτέλεσμα αυτή να ξαναφύγει από το σπίτι.

Λίγο αργότερα η εν λόγω γυναίκα φέρεται να μαχαίρωσε μέχρι θανάτου μερικά παιδιά, ενώ σε άλλα οι θάνατός τους προήλθε από ασφυξία, ενδεχομένως ως συνέπεια στραγγαλισμού.