Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, ενημέρωσε τη Γενική Εισαγγελία ότι η κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ,δεν του επιτρέπει να μεταφερθεί σε άλλο χώρο.

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, κρατείται σε νοσοκομείο του Σαρμ Ελ Σέιχ και η Γενική Εισαγγελία διέταξε να μεταφερθεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο, μέχρι την τελική μεταφορά του στο νοσοκομείο της φυλακής Τόρα του Καΐρου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μονσούρ αλ Ισάουι, ενημέρωσε τη Γενική εισαγγελία ότι η κατάσταση του πρώην προέδρου "δείχνει ότι ο ασθενής θέλει συνεχή παρακολούθηση και δεν μπορεί να μεταφερθεί σε νοσοκομείο που δεν είναι πλήρως εξοπλισμένο, άρα προς το παρόν η μεταφορά του δεν είναι εφικτή".

Ο κ. Μουμπάρακ πάσχει από σοβαρή καρδιακή νόσο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκαλέσει ανακοπή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ωστόσο ένας ειδικός γιατρός που έχει συνεργασία με τη Γενική Εισαγγελία ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας του κ. Μουμπάρακ είναι σταθερή και ότι κάλλιστα μπορεί να μεταφερθεί, γεγονός που οδήγησε τον επικεφαλής της Γενικής Εισαγγελίας Άμπντελ Μαγκουίντ Μαχμούντ να ζητήσει να γίνουν προετοιμασίες για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο των φυλακών Τόρα όπου ήδη κρατούνται και οι δύο γιοι του.