Δεκατέσσερις συλλήψεις νεοφασιστών πραγματοποίησαν οι ειδικές δυνάμεις των ιταλών καραμπινιέρων, με την κατηγορία ότι επιχειρούσαν να πετύχουν την επαναδημιουργία της ακροδεξιάς πολιτικής οργάνωσης Ordine Nuovo.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες ιταλικές πόλεις, με δεκάδες, παράλληλα, εφόδους, μέρος των οποίων έλαβε χώρα στο Μιλάνο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι συλληφθέντες σχεδίαζαν να προχωρήσουν σε επιθέσεις κατά πολιτικών, δικαστικών και σε βομβιστικές επιθέσεις κατά γραφείων της ιταλικής φορολογικής υπηρεσίας, αλλά και κατά γραφείων των ιταλικών περιφερειών.

Για το μέλλον, οι δεκατέσσερις συλληφθέντες φέρονται να ετοίμαζαν την σύσταση πραγματικού κόμματος, με το οποίο σκόπευαν να πάρουν μέρος σε βουλευτικές εκλογές και να μπορέσουν να κατακτήσουν «σημαντικές θέσεις ισχύος».

Οι επιχειρήσεις των καραμπινιέρων , τις ώρες αυτές, επικεντρώνονται, κυρίως, στις ευρύτερες περιοχές της Ρώμης, της Νάπολης, της Άκουιλα, του Τορίνο και του Μιλάνου.

Τελικός στόχος των συλληφθέντων, όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, ήταν η ανατροπή των δημοκρατικών θεσμών και ισορροπιών της Ιταλίας και για τον λόγο αυτό προχωρούσαν σε συστηματική προπαγάνδα, χρησιμοποιώντας, κυρίως, τα νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνεται ότι η οργάνωση είχε διαλυθεί, επισήμως, πριν από 40 χρόνια.