Το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε σήμερα τέσσερις τζιχαντιστές που τους χαρακτηρίζει ως... «εξτρεμιστές».

Οι τέσσερις κατηγορούνται ότι συνωμοτούσαν σε βάρος του χαλιφάτου και του ηγέτη του, Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Σε βίντεο που ανήρτησε το Ισλαμικό Κράτος σε τζιχαντιστικούς ιστοτόπους ακούγεται μια φωνή να αναφέρει ότι εξουδετερώθηκε «ένας πυρήνας εξτρεμιστών που σχεδίαζε να πάρει τα όπλα κατά του χαλιφάτου και να αποσταθεροποιήσει την ασφάλεια στο ισλαμικό κράτος, εν όψει μιας επίθεσης» εκ μέρους του διεθνούς συνασπισμού που μάχεται τους τζιχαντιστές, του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Στην «ομολογία» τους, οι τέσσερις συλληφθέντες, που μιλούν τουρκικά με προφορά που μοιάζει με εκείνην του Αζερμπαϊτζάν, δηλώνουν ότι απογοητεύτηκαν από το Ισλαμικό Κράτος επειδή «δεν θεωρεί όλους τους Ιρακινούς και τους Σύρους απίστους». Κατηγορούν επίσης τον Μπαγκντάντι ότι «είναι άπιστος επειδή παίρνει χρήματα από τους απίστους».

Στο βίντεο δεν διευκρινίζεται το πού και πώς έγιναν οι συλλήψεις. Αναγράφονται όμως τα αρχικά της Ράκα, του προπυργίου του ΙΚ στη βόρεια Συρία.

Η τύχη των τεσσάρων ανδρών παραμένει αδιευκρίνιστη. Το βίντεο πάντως κλείνει με μια σούρα από το Κοράνι που λέει ότι σε όσους πολεμούν τον Θεό και τον προφήτη του τους αξίζει είτε ο θάνατος είτε ο ακρωτηριασμός χεριών και ποδιών.