Η κυβέρνηση της Ουκρανίας σκέφτεται να κόψει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα ανατολικά.

Αυτό θα γίνει σε περίπτωση που οι αυτονομιστές δεν τηρήσουν τους περιορισμούς στην κατανάλωση ενέργειας που έχουν επιβληθεί σε ολόκληρη την χώρα λόγω της ενεργειακής κρίσης

Η Ουκρανία ήταν στο παρελθόν αυτάρκης σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική ενέργεια, όμως οι πολύμηνες συγκρούσεις στις περιοχές που εξεγέρθηκαν υπέρ της Ρωσίας έχουν προκαλέσει προβλήματα στις προμήθειες γαιάνθρακα στους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς που ως σήμερα παρήγαν το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται στη χώρα.

«Προκειμένου να διασώσουμε το σύστημα ενέργειας πρέπει να επιβάλουμε περιορισμούς στους πάντες... δεν υπάρχουν περιοχές στην Ουκρανία που δεν θα υπαχθούν σε κυλιόμενες διακοπές της ηλεκτροδότησης» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Ολεξάντερ Σβέτελικ σε μία ενημέρωση.

Αναφερόμενος στις περιοχές του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ, που τελούν υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών, ο Σβέτελικ δήλωσε ότι θα πρέπει να επιβάλουν περιορισμούς στην κατανάλωση ρεύματος ή να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο να τους επιβληθεί πλήρης διακοπή ρεύματος.

«Τους προειδοποιήσαμε σήμερα ότι εάν δεν τηρήσουν τους περιορισμούς όπως οι άλλες (περιοχές) θα κόψουμε το ρεύμα», τόνισε.