Η επόμενη σύνοδος της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5η Μαΐου στη Ρώμη, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας.

Η Ιταλία, ανακοίνωσε ότι συμφωνεί να πάρει μέρος σε επιχειρήσεις εναντίον "συγκεκριμένων στρατιωτικών στόχων στο έδαφος της Λιβύης".

Η προηγούμενη σύνοδος της Ομάδας Επαφής έγινε στη Ντόχα του Κατάρ, μία από τις τρεις χώρες, μαζί με την Ιταλία και τη Γαλλία, που έχει αναγνωρίσει το μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης ως νόμιμο εκπρόσωπο της χώρας.

Η επόμενη σύνοδος της Ομάδας θα "γίνει στις 5 Μαΐου", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μαουρίτσιο Μασάρι.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι είχε επισημάνει ότι η σύνοδος αυτή θα έχει στόχο να βοηθήσει τους εξεγερμένους να πουλήσουν στη διεθνή αγορά το πετρέλαιο της Λιβύης. Η πιθανότητα παροχής όπλων στους αντικαθεστωτικούς αναμένεται επίσης να είναι στην ατζέντα της συνόδου της 5ης Μαΐου.

Στην Ομάδα Επαφής, που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο στα τέλη Μαρτίου, παίρνουν μέρος δυτικές χώρες, όπως η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Γαλλία, αραβικές χώρες, όπως το Κατάρ, η Ιορδανία και το Μαρόκο, αλλά και διεθνείς οργανισμοί ανάμεσά τους ο ΟΗΕ, ο Αραβικός Σύνδεσμος και το ΝΑΤΟ.