current views are: 2

23 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση10:13

Αυστραλία: Τρομοκρατική απειλή μέσα στις γιορτές «βλέπει» ο Άμποτ

Ο αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ δήλωσε σήμερα ότι οι αξιωματούχοι ασφαλείας ανίχνευσαν μεγάλο όγκο “συνομιλιών τρομοκρατικού περιεχομένου” έπειτα από την ομηρία σε καφέ του Σίδνεϊ την περασμένη εβδομάδα.

Δημοσίευση 10:13’
αρθρο-newpost

Ο αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ δήλωσε σήμερα ότι οι αξιωματούχοι ασφαλείας ανίχνευσαν μεγάλο όγκο “συνομιλιών τρομοκρατικού περιεχομένου” έπειτα από την ομηρία σε καφέ του Σίδνεϊ την περασμένη εβδομάδα.

Ο αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ δήλωσε σήμερα ότι οι αξιωματούχοι ασφαλείας ανίχνευσαν μεγάλο όγκο “συνομιλιών τρομοκρατικού περιεχομένου” έπειτα από την ομηρία σε καφέ του Σίδνεϊ την περασμένη εβδομάδα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο εκ των ομήρων και του δράστη, του ιρανικής καταγωγής Μαν Χάρον Μονίς.

Την ώρα που τελούνταν οι επιμνημόσυνες τελετές για τα δύο θύματα της 16ωρης ομηρίας, ο Άμποτ προειδοποιούσε ότι το κοινό θα πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση ενόψει των εορτασμών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Οι υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας ενημέρωσαν σήμερα ότι υπάρχει μεγάλος όγκος από υποκλαπείσες συνομιλίες τρομοκρατικού περιεχομένου στον απόηχο της ομηρίας στην πλατεία Μάρτιν Πλέις», είπε στους δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ.«Εφιστώ την προσοχή των πολιτών στο γεγονός ότι το επίπεδο του τρομοκρατικού κινδύνου παραμένει υψηλό και με αυτό το επίπεδο είναι πιθανή μία επίθεση», είπε ο Άμποτ.

Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι θα ενισχύσει την παρουσία της κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων σε σημαντικές τοποθεσίες, όπως το Λιμάνι του Σίδνεϊ, όπου βρίσκεται η Όπερα.

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος στη Νέα Νότια Ουαλία Τζον Ρόμπερτσον παραιτήθηκε έπειτα από πιέσεις που δέχτηκε όταν έγινε γνωστό ότι είχε υπογράψει επιστολή υποστήριξης ώστε ο Μονίς να έχει πρόσβαση στα παιδιά του στο πλαίσιο της διαμάχης που είχε με τη δεύτερη σύζυγό του.

Αρκετοί από τους 17 ομήρους στα χέρια του Μονίς παρέστησαν σήμερα στην κηδεία του 34χρονου Τζόνσον, η οποία τελέστηκε σε εκκλησία που βρίσκεται σε απόσταση μερικών μόλις μέτρων από το καφέ ιδιοκτησίας του.

Ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Μάικ Μπερντ και ο Επίτροπος της αστυνομίας Άντριου Σιπιόνε, καθώς και η επί 14 χρόνια σύντροφος του Τζόνσον βρίσκονταν ανάμεσά τους.

Μία ρήση του φιλόσοφου Ρουμί κοσμούσε την φωτογραφία του Τζόνσον στο βιβλίο συλλυπητηρίων: “Μακριά από τις έννοιες του κακού και του καλού υπάρχει ένας τόπος. Θα σε συναντήσω εκεί”.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι παρέστησαν σε επιμνημόσυνη τελετή για την 38χρονη Ντόσον, στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ απ΄όπου αποφοίτησε. Τα τρία της παιδιά, ηλικίας τεσσάρων, έξι και οκτώ, διάλεξαν το καθένα από ένα τραγούδι για την τελετή: ” “Santa Claus is Coming to Town”, “Somewhere over the Rainbow”, και “The Gambler” αντίστοιχα.

Νωρίς σήμερα το πρωί, ένα τεράστιο “χαλί” από λουλούδια που είχε σχηματιστεί στην πλατεία Μάρτιν Πλέις απομακρύνθηκε καθώς καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν την πόλη. Τα λουλούδια θα διασκορπιστούν σε αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής τοποθεσία.


σχετικα αρθρα